Facebook Advertentieaccount

Facebook Advertentieaccount aanmaken

Om te adverteren op Facebook en Instagram heb je een Facebook advertentieaccount nodig. Heb je nog geen Bedrijfsmanager-account niet? Volg dan de handleiding ‘Facebook Bedrijfsmanager-account aanmaken. Is deze gereed? Dan kun je verder met onderstaande stappen voor het aanmaken van een nieuw advertentieaccount. 

Stap 1: Inloggen

Log in op https://business.facebook.com.

Stap 2: Ga naar Bedrijfsinstellingen

Op de overzichtspagina van je bedrijfsmanager klik je rechtsboven op ‘Bedrijfsinstellingen’.

Facebook Advertentieaccount

Stap 3: advertentieaccount aanmaken

Links in het menu onder het kopje ‘Accounts’ klik je op ‘Advertentieaccounts’. Daarna klik je op ‘Toevoegen’ en kies je voor ‘Nieuw advertentieaccount aanmaken’.

Facebook Advertentieaccount

In het eerste scherm kies je een naam voor je advertentieaccount. Stel de juiste tijdzone en munteenheid in en klik op ‘Volgende’.

Facebook Advertentieaccount

In het volgende scherm kies je het Bedrijfsmanager-account waaraan je het advertentieaccount wil koppelen. Klik daarna op ‘Maken’.

Facebook Advertentieaccount

Vervolgens selecteer je de persoon (of personen) die je wilt toevoegen aan het advertentieaccount. Wanneer je meerdere personen toegang hebt gegeven tot je Bedrijfsmanager-account, dan krijg je deze ook te zien in de lijst. Geef de persoon beheerderstoegang voor volledig beheer van het advertentieaccount. Klik vervolgens op ‘Toewijzen’.

Je advertentieaccount is nu aangemaakt! Je dient nog wel een betaalmethode toe te voegen voordat je kunt starten met adverteren.

Stap 4: Betaalmethode toevoegen

Klik linksboven op ‘Bedrijfsinstellingen’. Vervolgens klik je in de tweede kolom op het kopje ‘Facturering’.

Links in het menu klik je op ‘Betalingsinstellingen’. Daarna selecteer je de button ‘Betalingsmethode toevoegen’.

In het volgende scherm kies je de betaalmethode die jouw voorkeur heeft. Facebook biedt hierbij de mogelijkheid voor het koppelen van een creditcard, een PayPal-account of een bankrekening met automatische afschrijving. Selecteer de betaalmethode en vul de benodigde gegevens in. Klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook advertentieaccount! Je kunt nu aan de slag met adverteren op Facebook en Instagram.

Hey!

Wij zijn Jouw Online Marketeer en wij zijn gespecialiseerd in online advertising. In deze verschillende blogs vertellen we jou meer over adverteren in Google en op socialmedia.

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aangaan om te weten hoe jij online advertising het beste in kan zetten?