Hoe adverteren mijn concurrenten?

Facebook Pixel installeren

Tijdens het bouwen aan jouw onderneming is het soms handig om om je heen te blijven kijken. Hoe wordt er geadverteerd door je concurrenten en waar reageert mijn doelgroep goed op? Wat als ik je vertel dat dit gewoon kan als het om advertenties gaat? Er is namelijk een manier om de advertenties van je concurrenten te bekijken, wat deel kan uitmaken van jouw concurrentie-onderzoek. Hoe je dat precies aanpakt vertel ik je in deze blog.

Gluren bij de buren

Bij je concurrenten kijken hoe zij zich gedragen en hoe zij hun advertenties inzetten kan ontzettend inspirerend werken. Je kan hierdoor nieuwe ideeën krijgen, waar je eerst nog niet aan gedacht had. Ofwel, beter goed gejat dan slecht bedacht! Zie het als een leerschool en pas het op jouw manier toe. Met onderstaande stappen kan ook jij gluren bij de buren:

Stap 1: Ga naar je eigen Facebookpagina. Scroll naar beneden tot je bij het vlak ‘Paginatransparantie’ bent gekomen. Klik vervolgens op ‘alles weergeven’.

Stap 2: Er komt nu een pop-up scherm omhoog. Klik hier op ‘Naar Advertentiebibliotheek’.

Stap 3: Je bent nu terecht gekomen in de Advertentiebibliotheek van Facebook. Als jezelf advertenties hebt aanstaan, komen hier afbeeldingen tevoorschijn van soort gelijke advertenties.

Gefeliciteerd, je kan nu de advertenties van jouw concurrenten bekijken en inspiratie opdoen voor je eigen nieuwe advertenties. Hulp nodig hoe je deze nieuwe ideeën in de praktijk moet inzetten? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in, zodat we kunnen kijken waarbij ik jou kan helpen!

Wil jij opvallen met Social Advertising bij jouw doelgroep?

8 tips hoe je meer op kan vallen bij jouw doelgroep!

Meer blogs

robin van leeuwen

Wil jij online meer zichtbaarheid?

Mijn naam is Robin van Leeuwen en ik help ondernemers om meer resultaat te behalen door middel van online advertising. Wil jij gericht je doelgroep bereiken via social media? Je zichtbaarheid nog meer vergroten? Ben jij er klaar voor om méér uit jouw bedrijf te halen?

strategiegesprek offerte aanvragen

Connect Online

Wil jij jouw LinkedIn posts een extra boost geven? Meer connecten met jouw LinkedIn connecties? Je ontvangt tips & tricks om je LinkedIn te boosten waardoor je gaat shinen met jouw LinkedIn posts. Schrijf je nu in!

Je gegevens zijn bij mij veilig. Lees hier mijn privacyverklaring.