Facebook Pixel installeren

Hoe adverteren mijn concurrenten?

Tijdens het bouwen aan jouw onderneming is het soms handig om om je heen te blijven kijken. Hoe wordt er geadverteerd door je concurrenten en waar reageert mijn doelgroep goed op? Wat als ik je vertel dat dit gewoon kan als het om advertenties gaat? Er is namelijk een manier om de advertenties van je concurrenten te bekijken, wat deel kan uitmaken van jouw concurrentie-onderzoek. Hoe je dat precies aanpakt vertel ik je in deze blog.

Gluren bij de buren

Bij je concurrenten kijken hoe zij zich gedragen en hoe zij hun advertenties inzetten kan ontzettend inspirerend werken. Je kan hierdoor nieuwe ideeën krijgen, waar je eerst nog niet aan gedacht had. Ofwel, beter goed gejat dan slecht bedacht! Zie het als een leerschool en pas het op jouw manier toe. Met onderstaande stappen kan ook jij gluren bij de buren:

Stap 1: Ga naar je eigen Facebookpagina. Scroll naar beneden tot je bij het vlak ‘Paginatransparantie’ bent gekomen. Klik vervolgens op ‘alles weergeven’.

Stap 2: Er komt nu een pop-up scherm omhoog. Klik hier op ‘Naar Advertentiebibliotheek’.

Stap 3: Je bent nu terecht gekomen in de Advertentiebibliotheek van Facebook. Als jezelf advertenties hebt aanstaan, komen hier afbeeldingen tevoorschijn van soort gelijke advertenties.

Gefeliciteerd, je kan nu de advertenties van jouw concurrenten bekijken en inspiratie opdoen voor je eigen nieuwe advertenties. Hulp nodig hoe je deze nieuwe ideeën in de praktijk moet inzetten? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in, zodat we kunnen kijken waarbij ik jou kan helpen!

Hey!

Wij zijn Jouw Online Marketeer en wij zijn gespecialiseerd in online advertising. In deze verschillende blogs vertellen we jou meer over adverteren in Google en op socialmedia.

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aangaan om te weten hoe jij online advertising het beste in kan zetten?