remote werken in Barcelona

Remote werken in Barcelona

Remote werken in Barcelona. Dit jaar is een van mijn dromen uitgekomen: remote werken in een ander land dan Nederland. Barcelona was de eerste bestemming waar ik langer verbleef dan een week. Uiteindelijk heb ik 6 weken in Barcelona ‘gewoond’. In deze blog lees je hoe ik een appartement vond, het leven in Barcelona en mijn ervaring om voor de eerste keer remote te werken in het buitenland.

Als allereerste had ik van tevoren nooit kunnen bedenken wat een stress je kon krijgen van het vinden van een appartement! Omdat je voor een korte periode op zoek bent naar een appartement is via Airbnb de gemakkelijkste manier. In het begin vond ik het nog leuk. Lekker huizen kijken en hartjes geven. Om erna een selectie te maken en iedereen een berichtje te sturen, want ja: die prijs die op Airbnb stond wilde ik liever niet betalen. En zeker de servicekosten van Airbnb niet, dus probeerde ik eromheen te werken. 

Makkelijker gezegd dan gedaan, want of ik kreeg direct een nee te horen, of de speciale prijs vond ik nog steeds te hoog, omdat het appartement dat gewoon niet waard was. Daarbovenop kwam dat je snel moest beslissen. Wanneer ik iets vond, maar twijfelde en er even over na moest denken, was het appartement alweer weg. En je begrijpt – ook omdat ik pas twee weken van tevoren ging zoeken -: hoe dichter ik bij Barcelona kwam, hoe meer stress ik kreeg. 

Mijn leerpunt uit deze ervaring was dat last minute verleden tijd is. Ook al staan de appartementen nog leeg; verhuurders gaan daarom niet naar beneden met de prijs. Voor hen is het namelijk geen extra druk, maar voor jou wel: omdat je nog niks hebt. Voor het volgende appartement voor in Lissabon zijn we al op 21 september mensen gaan berichten om iets te vinden vanaf 16 oktober. Op 26 september hadden we de deal rond; 3 weken voordat we in Lissabon zouden zitten. Dat scheelde een hoop stress. 😉

De leukste wijk in Barcelona

Ook in Barcelona is het goed gekomen om een appartement te vinden, want de aanhouder wint. 😉 En altijd komt alles goed, dus dat zeker ook! De eerste week heb ik wel in een ander appartement gezeten, in de wijk Poblenou. Geluk bij een ongeluk, want Poblenou is een van de leukste wijken in Barcelona. Het is wat verder weg van het centrum – 30 minuten met de metro – maar wel 5 minuten lopen naar het strand.

De eerste week lagen we dan ook elke middag vanaf een uurtje of 2 aan het strand. Heerlijk genieten in de zon!. ‘s Ochtends werken en ‘s middag chillen. Dit was een hele fijne week. Poblenou is een wijk vol Spanjaarden en gezelligheid. Als ik terug zou gaan, dan zou ik zeker weer verblijven in Poblenou! 

Leven in het centrum 

Daarna verbleef ik in een ander appartement, in de wijk Eixample. Dit is een wijk midden in het centrum dicht bij de winkels met op elke hoek wel een restaurant. Heel wat anders, maar ook echt heel leuk deze ervaring, want alles was op loopafstand. De supermarkt, restaurants, winkels en vooral ook wanneer we met vrienden afspraken. Zelfs de sportschool was nog niet eens twee minuten lopen dus daar werd ik onwijs blij van! 

Doordat het strand nu niet 5 minuten maar 30 minuten lopen was, ging ik iets minder vaak naar het strand en werden ook mijn werkdagen wat langer. Dit was verder niet erg, want elke avond ging ik wel aan de wandel om de stad te verkennen. Juist omdat het appartement zo lekker midden in het centrum was!

Meer structuur creëren, juist als je remote werkt

Wat ik heb geleerd van mijn eerste maand remote werken is dat structuur belangrijk is. Ik hou van spontane dingen en snel schakelen voor mijn klant. Alleen is dit niet te combineren wanneer je ook AAN je bedrijf wilt werken, want dat schiet erbij in. Dus in het buitenland werk ik met themadagen en op deze dagen heb ik een hoofdtaak met daarbij kleinere taken. Die voer ik uit in tijdsblokken. Hierdoor kan ik nog steeds schakelen, in de middag spontane dingen doen en ook AAN mijn bedrijf werken! 

Daarnaast was het leven voor mij in een nieuwe stad met mooi weer echt onwijs fijn. Normaal zat ik in Nederland elke avond op de bank en nu maakte ik elke avond een wandeling. Ik heb denk ik nog nooit zo vaak gewinkeld of ja, als een echte Nederlander: kijken kijken en niet kopen. Ik heb ook veel mooie gebouwen gespot in Barcelona. En ook doordat Barcelona uit blokken bestond en ik nooit van tevoren had gedacht dat ik de stad uit mijn hoofd kon leren. Kon ik aan het eind van mijn verblijf in Barcelona gewoon mijn eigen TomTom spelen!

Ik was helemaal vergeten voordat ik deze reis maakte dat ik veel vaker Engels moest spreken. Logisch zou je denken, maar heel eerlijk: ik denk niet altijd na over sommige dingen. Dus als ik dan ergens ben denk ik: oh ja! Taal is niet mijn sterkste punt en uitspreken al helemaal niet, maar ik heb er plezier in. Het is erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Zowel voor je mensenkennis als voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Remote werken in Barcelona

Twijfel je om remote te werken? Ik zeg: DOEN. Dat is altijd mijn enige tip die ik aan mensen geef. Denk je heel vaak om iets te gaan doen, DOE het dan ook gewoon. Want juist daar leer je van. Ik kan het je in ieder geval erg aanraden. 😉

Tot slot: Barcelona vind ik echt een hele leuke stad. Er leven veel mensen vanuit buitenaf die ook voor even of een langere tijd in Barcelona wonen, maar hier niet zijn opgegroeid. Je komt ook Nederlanders tegen – niet te veel, maar precies op een leuke manier. Het is echt een stad waar je gemakkelijk contact maakt met mensen. Een stad aan het strand waardoor je ook lekker naar de natuur kan trekken. ‘s Avonds zijn hier veel mensen actief. Het is een sportieve stad waar veel bewogen wordt. Daarnaast is het een mooie schone stad met toffe gebouwen waar genoeg te zien is.

Mijn Google Maps met mijn favoriete van Barcelona tijdens het remote werken in Barcelona.

Hey!

Wij zijn Jouw Online Marketeer en wij zijn gespecialiseerd in online advertising. In deze verschillende blogs vertellen we jou meer over adverteren in Google en op socialmedia.

Wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek aangaan om te weten hoe jij online advertising het beste in kan zetten?